Predškolska Ustanova, vrtić „Vučko“ se nalazi na dve pažljivo odabrane lokacije u Borči u mirnom i bezbednom okruženju za odrastanje dece. Prostori naših vrtića Vučko adaptirani su  prema svim dečijim potrebama, ali i visokim pedagoškim standardima, udobno ušuškani na preko 600 m2, u jednom nivou, sa prostranim dvorištima prilagođenim potrebama dece za slobodnu dečju igru i stvaralaštvo.
Na samo nekoliko metara od naših vrtića nalaze se i važni prirodni resursi za decu, parkovi, koji svakodnevno koristimo za igru i šetanje.
Naša misija i filozofija postojanja kao i kreirani programi leže u verovanju da je SNAGA u detinjstvu, da je svako dete autentično, jedinstveno i bogato potencijalima a naš zadatak je da pedagoškim strategijama, znanjem i ljubavlju podržimo dečiji razvoj kroz igru i istraživanje.
Povezivanje sa aplikacijom
Vrtić ima svoju aplikaciju pa je potrebno da sa sajta imaju link ka toj aplikaciji (GoKinder – Aplikacija za vrtiće)

Predškolska Ustanova “Vučko” akreditovana je i verifikovana od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Cilj

nam je da razvijamo i pratimo kontinuirano razvoj prirodnih kapaciteta naših mališana i pružimo podršku zdravom, holističkom i progresivnom razvoju svakog deteta.


Misija

nam je da obezbedimo svakom detetu povoljnu i bezbednu materijalnu i socijalnu sredinu sa svim uslovima i podsticajima za ukupan psihofizicki razvoj i ostvarivanje prava, a porodici pružimo pomoć u vršenju roditeljskih funkcija.


Zadatak

nam je da deci svojim radom pružimo što više “alata” kojim će upoznati ne samo svet koji ih okružuje već i same sebe. Učimo ih da prepoznaju svoje kvalitete i kapacitete i da veruju u njih. Zajedno sa porodicom činimo tim koji izgrađuje samostalno, zadovoljno, samopouzdano, radoznalo, ali prvenstveno srećno i nasmejano dete.

“Od velikih reči kojima se ljudi služe, reč vaspitanje je od najvećeg dometa.”

– Hans Kristijan Andersen

  • “Vučko” je vrtić kvalitetnog, bezbednog, prostranog i podsticajanog prostora za igru i učenje u skladu sa ekološkim standardima adaptacije klimatizacije u svim godišnjim dobima
  • “Vučko” je mesto koje asocira dete na igru kojom se razvija pozitivan odnos prema učenju, drugarima, vaspitačima…
  • Realizujemo uspešno proces adaptacije
  • Zaposleni i stručni saradnici su sa višegodišnjim iskustvom
  • Rad u malim grupama
  • “Vučko” nas uči i svakodnevno podseća na poštovanje identiteta i različitosti svakog deteta
  • Za našim stolom servira se kvalitetan, svež i zdrav obrok izradjen od strane profesionalnih kuvara sa dugogodišnjim I nagradjivanim iskustvom
  • Ostvarujemo svakodnevnu, kvalietnu i permanetnu komunikaciju i saradnju sa roditeljima
  • “Vučko” se pamti zauvek, u njemu učimo prve korake, prve reči, gradimo prva i prijateljstva i ljubavi