O nama

Nalazimo se u mirnom i lepom delu Borče na Opštini Palilula. Radimo u bezbednom, savremeno opremljenom, novoadaptiranom prostoru povšine oko 300 kvadratnih metara sa preko 120 kvadratnih metara dvorišta prilagođenog potrebama dece. Na samo nekoliko metara od našeg vrtića nalazi se veoma važan prirodni resurs-park, koji koristimo svakodnevno za igru i aktivnosti dece. Ono čemu stremimo je da naš vrtić sve od uređenja prostora, didaktičkog materijala, ishrane, programa rada i stručnog tima bude prilagođen deci.

Predškolska Ustanova “Vučko” akreditovana je i verifikovana od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Cilj

nam je da razvijamo i pratimo kontinuirano razvoj prirodnih kapaciteta naših mališana i pružimo podršku zdravom, holističkom i progresivnom razvoju svakog deteta.


Misija

nam je da obezbedimo svakom detetu povoljnu i bezbednu materijalnu i socijalnu sredinu sa svim uslovima i podsticajima za ukupan psihofizicki razvoj i ostvarivanje prava, a porodici pružimo pomoć u vršenju roditeljskih funkcija.


Zadatak

nam je da deci svojim radom pružimo što više “alata” kojim će upoznati ne samo svet koji ih okružuje već i same sebe. Učimo ih da prepoznaju svoje kvalitete i kapacitete i da veruju u njih. Zajedno sa porodicom činimo tim koji izgrađuje samostalno, zadovoljno, samopouzdano, radoznalo, ali prvenstveno srećno i nasmejano dete.

“Od velikih reči kojima se ljudi služe, reč vaspitanje je od najvećeg dometa.”

– Hans Kristijan Andersen

Zašto baš “Vučko”?

  • “Vučko” je vrtić kvalitetnog, bezbednog, prostranog i podsticajanog prostora za igru i učenje u skladu sa ekološkim standardima adaptacije klimatizacije u svim godišnjim dobima
  • “Vučko” je mesto koje asocira dete na igru kojom se razvija pozitivan odnos prema učenju, drugarima, vaspitačima…
  • Realizujemo uspešno proces adaptacije
  • Zaposleni i stručni saradnici su sa višegodišnjim iskustvom
  • Rad u malim grupama
  • “Vučko” nas uči i svakodnevno podseća na poštovanje identiteta i različitosti svakog deteta
  • Za našim stolom servira se kvalitetan, svež i zdrav obrok izradjen od strane profesionalnih kuvara sa dugogodišnjim I nagradjivanim iskustvom
  • Ostvarujemo svakodnevnu, kvalietnu i permanetnu komunikaciju i saradnju sa roditeljima
  • “Vučko” se pamti zauvek, u njemu učimo prve korake, prve reči, gradimo prva i prijateljstva i ljubavi